Super User

Despre Noi

Wednesday, 22 July 2015 21:26

 PREZENTARE

 Avocata de origine romana ANDREEA RUSSU este dublu licentiat in drept atat in Romania cat si in Spania. In anul 2009 se inscrie ca avocat titular in Baroul din Valencia, Spania . In anul 2013 ca urmare a acorurilor si deciziilor Consiliului National al Avocaturii din Madrid incheiate cu diverse barouri de avocati din Comunitatea Europeana obtine titlul de avocat european ceea ce ii permite reprezentarea clientilor pe teritoriul oricarui stat din Uniunea Europeana .

Se face remarcata in mediul juridic din Spania, si ca urmare a renumelui sau , apare in diverse articole din presa si televiziunea spaniola si romaneasca, printre care amintim :

ZIARUL ADEVARUL

De asemenea, publica diverse articole in revista Asociatiei Romanilor din Valencia numita ACTUALITATEA AROVA si blogul ROMANI IN SPANIA

In anul 2009 ANDREEA RUSSUcreaza propria firma de avocatura cu sediul in localitatea Valencia, Spania. Biroul este format din doua departamente ce ofera servicii legale in toate ramurile de drept atat particularilor cat si firmelor.

Serviciul persoane fizice este specializat in probleme de drept specifice diasporei si asigura reprezentanta in investitii imobiliare pentru romanii ce doresc sa achizitioneze imobile in Spania.

Serviciul persoane juridice faciliteaza firmelor romanesti consultatii si reprezentata in relatiile pe care acestia le mentin cu parteneri spanioli sau consultanta juridica pentru investitii pe teritoriul Spaniei.

In general Serviciile noastre se refera la :

- reprezentare in Instantele spaniole in litigii civile , familie si comerciale

- asistenta in procese penale

- reprezentare in procesele derivate din relatiile de munca angajat - angajator

- recunoastere sentinte dictate de instantele din Romania

- executii sentinte straine, in special cele dictate de Tribunale romane in ramura dreptului familiei, civil si comercial

- constituire firme in Spania , puncte de lucru firme in Spania

- consultatii in drept comercial si civil persoane fizice si firme

 - drept imobiliar : contracte inchiriere, vanzari cumparari imobile etc

    O diferenta esentiala intre dreptul roman si cel spaniol consista in felul in care este abordata problema masurilor provizorii in procesele de divort si custodie.
Spre deosebire de Romania, dreptul spaniol prevede posibilitatea de a se stabili masuri provizorii chiar inainte de inceperea procesului de divort sau custodie , masuri ce se dicteaza de Judecatorie inainte de a se prezenta intampinarea de divort si custodie.Aceste masuri sunt obligatorii, dar nu sunt definitive.
Pentru a intelege mai bine va pun un exemplu:
  În ultimul an , biroul nostru de avocatură a primit numerose cereri de la persoane fizice si juridice din Romania interesati in achizitionarea de imobile in Spania. Acestia au aflat ca ACUM  e momentul optim pentru achizitionarea unui apartament sau local in Spania , dat fiind ca preturile acestora sunt foarte scăzute,  putăndu-se  cumpara apartamente in marile orase Alicante, Valencia , Barcelona  la preturi intre 20.000  si 50.000 de euros. 
        Tendinta pietei e in urcare si in urmatorii ani beneficiile pot fi importante.